Interview met Sin7Sins

Interview met Sin7SinS

Enkele maanden terug lanceerde het Nederlandse ensemble van Sin7SinS een nieuwe release. Opvallend hierbij waren de bijdrages van Dan Swanö en Mark Jansen, dat wil toch al wat betekenen. Ik zocht een gaatje tussen al hun optredens door om Gen Morphine, de gitarist/zanger/bandleider, enkele vragen te stellen.

ec interview 1

Proficiat met jullie nieuwe plaat Carnival of No Tomorrow. Hoe zijn de reacties voorlopig al op jullie nieuwe werkje? Wat spreekt het publiek die hem al te horen kreeg vooral aan?

Dankjewel! De reacties zijn tot nu toe erg lovend en we krijgen met deze plaat erg veel aandacht.

Wat men voornamelijk aanspreekt op dit nieuwe album is de diversiteit aan materiaal. Zo staan er harde nummers op de schijf maar ook catchy nummers tot aan ballads/gevoelige liedjes. Men vindt dat de nummers op Carnival of No Tomorrow goed in het gehoor liggen en snel blijven hangen.

Ligt deze nieuwkomer naar jullie gevoel in de lijn van zijn voorganger?

Uiteraard borduur je op sommige vlakken voort op het eerste album… Zo zijn de industrial invloeden van Perversion Ltd. ook terug te horen op Carnival of No Tomorrow en zo zijn er nog wel wat herkenbare gelijkenissen. Echter groei je als band en merk je wel dat je een iets andere weg inslaat waardoor je muziek wat volwassener wordt. Carnival of No Tomorrow is zeker een hele grote stap vooruit maar ik denk dat deze op bepaalde vlakken zeker wel in de lijn ligt van de voorganger.

ec interview 1

Op deze plaat duiken Mark Jansen en Dan Swanö ook even op. Dan zat ook achter de mix en de productie van jullie plaat. Jullie kenden mekaar wellicht al wel langer, tenzij Dan het plots zo goed vond dat hij mee in de plaat wou. Hoe verliep die samenwerking?

Mark kennen we al wat langer. Onze zangeres Lotus heeft met Mark in de miss metal jury gezeten van het Belgische magazine ‘Mindview’ en daarnaast heeft Sin7sinS vorig jaar wat shows gedaan met Epica. Lotus heeft zo af en toe contact met Mark en wanneer hem werd gevraagd of hij mee wilde doen en hij de pre-productie van het nummer had gehoord was hij gelijk enthousiast.

Dan konden we eigenlijk nog niet (persoonlijk) tot dat hij onze mix en productie ging doen. Dan was gelijk erg enthousiast over de muziek en over Sin7sinS. Toen we hem vroegen of hij een vocale bijdrage wilde leveren twijfelde hij hier geen seconde aan.

Het viel me ook op dat jullie het sinds dit jaar met een toetsenist minder doen. Hoe vangen jullie dat in het muzikale concept en op het podium op?

Wel, eigenlijk hebben wij nooit een toetsenist gehad. We hebben echter wel in 2010 afscheid genomen van onze Armada XTC (ex-drummer). Hiervoor in de plaats is Heresy 101 gekomen, iemand die zijn rol als drummer in Sin7sinS uitstekend vertolkt!

Om antwoord te geven op je vraag: live lopen er via de mengtafel sporen mee.

Van het podium gesproken: ik zie dat jullie weer ten midden van een pak optredens zitten. Waar was het vorige en hoe verliep het?

Gelukkig wel ja. Veel optreden is geweldig en daar doe je het eigenlijk voor. Zeker als je een enthousiast publiek hebt. Een beter gevoel is bijna niet te omschrijven.

Het laatse optreden was in Schoonhoven. Dat was onze tweede release show. Dit was een hele gezellige, intieme avond. Het publiek ging lekker los en kwam goed mee. De show zelf ging ook erg lekker.

Jullie gigs zijn vooral gericht op België en Nederland. Ik las wel dat jullie al eens tot in Italië zijn geraakt, was dat een éénmalig feit?

We spelen op het moment vooral in Nederland en België. Dat is op zich wel voor de hand liggend. Uiteraard willen we ook snel daarbuiten veel gaan optreden en langzaamaan gaan uitbreiden. Onze boeker is hard voor ons bezig en er komen zeker wat leuke dingen aan!

Toen Sin7sinS net bestond (2008) zijn we inderdaad in Italië geweest om daar op een festival te spelen. Dit was een geweldige ervaring! Het is zeker niet de bedoeling dat dit een eenmalig feit was. Het kwam toen toevallig op ons pad… Wie weet wat er nog volgt.

Wat was jullie meest knallende gig tot nu toe?

We hebben meerdere knallende shows gehad die er wel uitspringen. Echter als we moeten kiezen welke het meeste indruk heeft gemaakt dan is dat waarschijnlijk de show als support voor Epica vorig jaar in de Mezz te Breda. Veel publiek maar bovenal een heel erg enthousiast publiek. Daar krijg je als band zoveel energie van en dat zie je dan uiteraard weer terug in de show/performance.

Toen ik de livebeelden bekeek op jullie webstek viel het me op dat jullie looks wat veranderd zijn tegenover vroeger. Het lukte me jammer genoeg zelf nog niet om de sfeer te komen opsnuiven op jullie optredens, maar Lotus lijkt me ondermeer iets witter dan vroeger. Past die look binnen het nieuwe muzikale concept, of vonden jullie iets anders gewoon eens fijn.

Sin7sinS staat er wel om bekend te variëren in het uiterlijk. Zo had Lotus inderdaad ten tijde van de promo in 2008 zwart haar met roze lokken. Echter toen ons debuutalbum Perversion Ltd. uitkwam waren de lokken al lang platina blond… dat is dus zeker al een geruime tijd het geval. Uiteraard stemmen wij onze looks wel af binnen het muzikale concept. Altijd dezelfde look gaat waarschijnlijk ook erg snel vervelen, zowel bij de band als bij het publiek…

ec interview 1

In elk geval lijkt het me de moeite eens naar één van jullie komende optredens af te droppen. Waar zullen we jullie de eerstvolgende keer aantreffen en wat kunnen we op die locatie verwachten?

De eerst volgende show is vrijdag 8 juni aanstaande als support voor Delain in de Bibelot te Dordrecht. We hebben hier ontzettend veel zin in!!! Voor toekomstige optredens (waarvan er nog vele zullen volgen): houd vooral de concertagenda in de gaten op onze website. (www.sin7sins.com)

Wat je kan verwachten is een zeer energieke show met een flinke diversiteit aan nummers.

Tot slot nog een laatste boodschap?

Sin7sinS heeft ook een Facebook pagina, (www.facebook.com/sin7sins) ‘like’ je deze nog niet? Doe dat dan snel en wees op die manier snel op de hoogte van alle nieuwtjes en komende shows.

Daarnaast heeft onze band ook recentelijk een nieuwe videoclip opgenomen van het nummer Sick of You en die geven we jullie ook nog graag mee:

We hopen jullie snel bij een van onze shows te zien. Bedankt voor het interview!

Links: