Impalement – In Torture We Trust

Impalement – In Torture We Trust
Eigen beheer, 2011

Na enkele demo’s opgenomen te hebben, zijn de Gelderse knapen van Impalement toe aan hun eerste langspeler. Zij met het death metal-hart op de juiste plaats en liefde voor producten uit eigen land, kunnen de oortjes zonder twijfel even spitsen.

Impalement is er voor iedereen die schijt heeft aan gelikte producties (of dit geluid nu de enige mogelijkheid was of niet) en trends. Raggende death metal met pompeus dubbelbaswerk en een putgrunt die soms wordt afgewisseld met een ferme krijs die keer op keer een ziek tintje aan deze plaat toevoegt. Riffs kunnen omschreven worden als een meer simpele versie van een Cannibal Corpse, een band die over de gehele linie van In Torture We Trust wel in je brein kan opkomen. Zoals gezegd is het geluid op dit album ook wat in de vroege jaren ’90 blijven hangen, maar Impalement krijgt het hierdoor wel voor elkaar om enorm natuurlijk over te komen.

Uiteraard hebben we hier niet te maken met een revolutie of een nieuwe topper van eigen bodem, maar dit vijftal weet gewoon hoe brute, old school death metal gespeeld moet worden, en laat dat door middel van In Torture We Trust aan die enorme groep liefhebbers horen. Niks mis mee!

Tracklisting:
Impalement - In Torture We Trust

 1. 14th Key
 2. Buried Alive
 3. Hungry for Human Flesh
 4. Impalement
 5. Manhunt
 6. Train of Death
 7. Sick Torture Device
 8. Pure Fucking Lust
 9. Human Sacrifice
 10. Lucifer’s Child

Line-up:

 • Ernstjan “EJ” Rutten – Bass, Backing Vocals
 • Marko Kamp – Drums
 • Sander Hulst – Guitars
 • René “Neet” Kraaijkamp – Guitars, Backing Vocals
 • Marcel van Hummel – Vocals

Links: